Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η κοτοσαλάτα... παντοσαλάτα της Μαίρης

Χάθηκα και πάλι για λίγο... Με κάποια προβληματάκια της εγκυμοσύνης η διατροφή έπρεπε να γίνει πολύ συγκεκριμένη, οπότε η μαγειρική μπήκε σε απλά εκτελεστικό ρόλο. Χωρίς λοιπόν πειραματισμούς και μαγειρικό οίστρο δεν υπήρξαν νέες δημιουργίες και άρα ούτε νέες φωτογραφίες για να συνοδεύσουν τις αναρτήσεις μου. Κι έτσι μπήκα στην κατάψυξη! Χθες όμως σκέφτηκα: Γιατί θα πρέπει ντε και καλά να κάνω νέες αναρτήσεις μόνο αν έχω και αντίστοιχη φωτογραφία; Σίγουρα η εικόνα είναι πολύ σημαντική και πολλές φορές σε προδιαθέτει θετικά ή και αρνητικά για τη συνταγή που διαβάζεις, άσε που σου δείχνει και το αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να το φανταστείς. Αλλά από την άλλη, γιατί να μην αναρτήσω τις συνταγούλες μου τώρα και όταν με το καλό έχω και το απτό αποτέλεσμα να προσθέσω τότε και τη φωτογραφία; Αυτά σκέφτηκα και αποφάσισα να... αποψυχθώ και να κάνω αυτό που μου αρέσει χωρίς να παραμένω άλλο στην αναμονή μόνο και μόνο για τις φωτογραφίες. Στο κάτω-κάτω τι χαλαρό blog θα ήταν αυτό αν αντί για διασκέδαση το έβλεπα σαν υποχρέωση και δουλειά; :) Οπότε ας αφήσω την πολυλογία και ας γράψω επιτέλους αυτή τη συνταγή της κοτοσαλάτας της Μαίρης! 
Η Μαίρη είναι η πεθερά μου και η κοτοσαλάτα της είναι για μένα αυτό που έγραψα στον τίτλο: παντοσαλάτα! Έχει πολύ περισσότερα υλικά από μια αναμενόμενη κοτοσαλάτα (τόσα που δεν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κοτοσαλάτα) και είναι πεντανόστιμη! Η χαρά της χοληστερίνης αλλά...κόλαση!

Για μια μεγάλη σαλατιέρα χρειαζόμαστε:
  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο στα 4
  • 4 αβγά
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 φλ. κασέρι σε κύβους
  • 1 φλ. ρεγκάτο σε κύβους
  • 1 φλ. γκούντα σε κύβους
  • 1 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο βάζο μαγιονέζα
  • Κάπαρη (προαιρετικά, εγώ δε βάζω)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • Λίγο κέτσαπ

Βράζουμε το κοτόπουλο, τα αβγά, τα καρότα και τις πατάτες στο χρόνο που χρειάζεται το καθένα. Δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε τα καρότα πριν τα βράσουμε. Αφού κρυώσουν, κόβουμε όλα τα υλικά σε κυβάκια (κρατάμε ένα αβγό και λίγο καρότο για γαρνίρισμα) και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά με τα τυριά και το μπέικον. Προσθέτουμε αλατοπίπερο (πολύ λίγο αλάτι γιατί υπάρχουν τα τυριά και το μπέικον που είναι ήδη αλμυρά) και λίγη κάπαρη (προαιρετικά) και ξανανακατεύουμε. Κρατάμε λίγη μαγιονέζα (περίπου το 1/4 θα έλεγα) για να καλύψουμε στο τέλος τη σαλάτα και την υπόλοιπη την αναμειγνύουμε με τη μουστάρδα. Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Βάζουμε την κοτοσαλάτα στη σαλατιέρα στην οποία θέλουμε να τη σερβίρουμε και στρώνουμε την επιφάνειά της. Στη μαγιονέζα που κρατήσαμε στην άκρη ρίχνουμε λίγο κέτσαπ ώστε να της δώσουμε ένα ελαφρώς ροζ χρώμα και τη στρώνουμε πάνω από την κοτοσαλάτα. Στολίζουμε με το αβγό και το καρότο (και λίγη κάπαρη αν θέλουμε) τα οποία κόβουμε ανάλογα με την έμπνευσή μας σε φετάκια, ραβδάκια κλπ. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά και...επίθεση! :))) 


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...