Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μανιταρόπιτα

Μια πίτα για μανιταρόφιλους που αποσπά πολύ θετικά σχόλια κάθε φορά που την προσφέρω!

Υλικά για 4-6 άτομα (1 μέτριο ταψί):

  • 2 φύλλα σφολιάτας (1 συσκευασία)
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 150-200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 650 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 αβγό χτυπημένο (προαιρετικά)
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και την πιπεριά και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 3-4 λεπτά και πάλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Δε θέλουμε να είναι ιδιαίτερα ζουμερή η γέμιση γιατί θα μαλακώσει πολύ το κάτω φύλλο της πίτας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα λαδωμένο ή βουτυρωμένο μέτριο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε από πάνω τη γέμιση που έχει κρυώσει αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες του φύλλου. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο κολλάμε γύρω-γύρω πάνω στο κάτω φύλλο (γι' αυτό αφήσαμε το περιθώριο) βρέχοντας με λίγο νερό ανάμεσά τους για να κολλήσουν. Αν θέλουμε αλείφουμε την πίτα με ένα χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς κι έπειτα για άλλα 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Ζεστή ή κρύα, απολαύστε την!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...