Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

"Τιραμισού" σοκολάτα

Εντάξει,στην πραγματικότητα δεν είναι τιραμισού, αφού δεν έχει τα ίδια υλικά (γιαλαντζί τιραμισού δηλαδή!), αλλά έτσι μου το έμαθαν, έτσι σας το λέω. Είναι πάντως ένα νόστιμο γλυκάκι που ικανοποιεί τους σοκολατομανείς και σερβίρεται πολύ άνετα σε κάθε περίσταση :)

Υλικά:
  • 2 κουτιά μπισκότα Σαβαγιάρ
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Για το σιρόπι: 

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
Για την κρέμα:

  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ
  • 1 κουτί τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 7 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κρόκοι αβγών (προαιρετικά)
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας αρχικά για λίγο τη σαντιγύ και μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (οι κρόκοι στο τέλος). Την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά. Έπειτα βουτάμε για ελάχιστο χρόνο τα Σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος (ιδανικά το ένα κουτί Σαβαγιάρ βγάζει μία στρώση). Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα και προσθέτουμε άλλη μια στρώση Σαβαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα. Βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.



Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...