Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Γρήγορα κι εύκολα μπισκοτάκια με την αγαπημένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς να τα κάνουν λίγο πιο ιδιαίτερα αλλά απόλυτα κλασικά! Μια γλυκιά παρέα για τα φθινοπωρινά απογεύματα που έρχονται, με καφεδάκι ή τσαγάκι, με ένα βιβλίο στα χέρια ή με φίλους τριγύρω :)

Υλικά:

  • 225 γρ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. φαρίνα (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ)
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 100 γρ. κάσιους ή φουντούκια σε κομμάτια
  • 225 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια (όχι τριμμένη)
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας αραδιάζουμε πάνω τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.



Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...