Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Λιμοντσέλο

Να κι ένα ποτάκι αρωματικό και χωνευτικό! Σερβίρεται κυρίως μετά το φαγητό αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Υλικά:

  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα (πόσιμο)
  • Φλούδες από 9 λεμόνια
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη
Αναμειγνύουμε το οινόπνευμα με τις φλούδες λεμονιού και αφήνουμε 5 μέρες στο ψυγείο. Έπειτα ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη ως εξής: Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι ν' αρχίσει να βράζει για να μη ζαχαρώσει.(Αν αρχίσει να ζαχαρώνει, σκεπάζουμε με καπάκι.) Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε το σιρόπι με το οινόπνευμα (αφού βγάλουμε τις φλούδες) και βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε παγωμένο ή και με πάγο. Αντί για λεμόνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανταρίνια ή πορτοκάλια.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...