Πάστα σκόρδου
Από τότε που την έφτιαξα μου έχει λύσει τα χέρια! Τελείως απλή και τόσο βολική! Όποτε χρειάζομαι σκόρδο στο μαγείρεμα, δηλ. σχεδόν κάθε μέρα, αντί να καθαρίζω και να ψιλοκόβω κάθε τρεις και λίγο, απλά βγάζω το βαζάκι απ'το ψυγείο και προσθέτω την ποσότητα που θέλω στο φαγητό. Χωρίς κόπο και χωρίς...μυρωδάτα χεράκια :) Το μόνο που χρειάζεται για την παρασκευή της είναι να καθαρίσουμε μερικά σκόρδα (θέλει λίγη υπομονή αυτό αλλά αξίζει!) και να τα λιώσουμε όλα μαζί στο μούλτι μαζί με μερικές κουταλιές λάδι. Βάζουμε την πάστα σε καθαρό βαζάκι και καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι. Διατηρείται στο ψυγείο για πολλές εβδομάδες. Χρησιμοποιούμε περίπου 1/2 κουτ. γλυκού αντί για μία σκελίδα σκόρδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου